marți, 10 mai 2022

 


ASOCIAŢIA  NAŢIONALĂ  A  CADRELOR  MILITARE  ÎN  REZERVĂ  ŞI  RETRAGERE

FILIALA  JUDEȚULUI  DOLJ  ,,MIHAI  VITEAZUL “  CRAIOVA

                                                  Str. Simion Bărnuțiu, nr.5, Craiova, Dolj                                     

                                   

Nr.10   din  28.04.2022                                                              Exemplar  unic

 

H  O  T  Ă  R    R  E  A

 

Adunarii  Generale Anuale a  Filialei   Județului  Dolj

 ,,Mihai    Viteazul Craiova  din  data  de  28.04.2022

 

           În  temeiul  art. 23 alin. (1) din Statutul  Filialei  Județului  Dolj ,,Mihai Viteazul” Craiova, ediția  2021,  Adunarea  Generală  adoptă  următoarea    hotărâre:

          Art. 1    SE APROBĂ   documentele  prezentate  în  adunarea  generală  astfel:

1.     RAPORT  DE  ACTIVITATE  cu  privire  la  activitatea  desfăşurată  de  Biroul   şi  Comitetul  Filialei  în  perioada  aprilie 2021 - aprilie  2022;

2.     Planul  cu  Principalele  Activităţi  pe  perioada aprilie 2022 - aprilie  2023; 

3.     Bilanțul  Financiar-Contabil  pe  anul  2021   şi   Proiectul  de  Buget  de Venituri   şi  Cheltuieli  pentru  2022  și  prognoza  pe  anul  2023;

4.     Raportul  Comisiei  de  Cenzori  la 31.12.20; 

          Art. 2   SE APROBĂ  modificările  și completările  la  Statutul  A.N.C.M.R.R  Filiala  Județului Dolj  ,,Mihai Viteazul”   Craiova,  ediția  2021,  cu  prevederile  art. 1 punct 18  din  Legea  276/27.11.2020  pentru  modificarea  și  completarea  O.G.26/2000  cu  privire  la  asociații  și  fundații, după  cum  urmează:

Nr.

Crt.

NUMĂRUL, ARTICOLUL

SI CONŢINUTUL

PROPUNERE DE MODIFICARE

MOTIVARE

 

 

1

Art. 9, alineatul (2)

Se introduce alineatul (3):

“Titlul si diploma de Membru de Onoare” se poate retrage pentru încălcări ale statutului filialei şi legislaţiei în vigoare, de către organul de conducere care l-a acordat, respectiv  Biroul Permanent al filialei.

Necesitatea reglementării situaţiei opuse acordării titlului.

2

Art. 11, alineatul (1)

Se completează cu :

(1) Titlul si diploma de “Preşedinte de onoare” se conferă preşedinţilor filialei care au îndeplinit cu rezultate meritorii în funcţie cel puţin un mandat complet.

Asigurarea evitării ambiguităţilor pe care le-ar fi generat formularea iniţială.

3

Art.11, aliniatul (1)

Se introduce aliniat nou (2):

Titlul si diploma de “Preşedinte de onoare” al filialei, se poate retrage pentru încălcări ale statutului filialei si ale legislaţiei in vigoare, de către organul de conducere care l-a acordat, respectiv Adunarea Generală a filialei.

Necesitatea reglementării situaţiei opuse acordării titlului.

4

Art.16, alin (2)

Se completează si modifică astfel :

 ‘’Sancţiunile definitive se hotărasc de organele de conducere ale filialei sau de Biroul Permanent Central pentru oricare membru al asociaţiei’’.

Asigurarea evitării ambiguitaţilor prin punerea de comun acord cu Statutul ANCMRR

5

Art.16, alin (3)

Se completează astfel :

‘’ Sancţiunile precizate la aliniatul (1) se ridică dupa un an de la data sancţionării, de catre organele de conducere care le-au dat, la solicitarea celui sancţionat sau din iniţiativa organului de conducere, respectiv Biroul Permanent ‘’.

Asigurarea evitării ambiguitaţilor prin punerea de comun acord cu Statutul ANCMRR

6

Art.17, alin (1), lit ( c)

Se completează astfel :

…’’ De neachitarea cotizaţiei de membru, timp de doi ani consecutivi, numai prin hotărârea Adunarii Generale a filialei’’.

 

Asigurarea unei clarităţi mai bune a prevederilor alineatului.

7

Art.19, alineatul (1)

Se radiază sintagma ‘’Act constitutiv’’

Punerea in acord cu art. I  din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea OG 26/2000, cu privire la asociaţii si fundaţii, art.6, alin (1) si art. 7, alin (2), unde nu se mai prevede actul constitutiv ci numai statutul.

8

Art.23, alineatul (3)

Se completeaza astfel :

‘’Şedintele organelor de conducere ale filialei, subfilialelor sunt ordinare sau extraordinare si pot avea loc prin prezenţa fizică, prin corespondenţa si prin mijloace electronice de comunicare directa la distanţă, iar hotărârile acestora pot fi semnate de asociaţii inclusiv cu semnătura electronică extinsa’’.

Punerea de acord a statutului cu prevederile art. I, pct 14 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, ce se referă la art. 21, alin 5 din ordonanţă.

9

Art.24, alineatul (5)

Se modifică astfel :

… ‘’ Hotărârile adoptate de organele de conducere sunt obligatorii pentru toţi membrii filialei/subfilialei, chiar dacă nu au luat parte la şedinţele acestora sau au votat impotrivă’’.

 

Punerea de acord a statutului cu prevederile art. I, pct 15 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, care se referă la art. 23, alin 1 din ordonanţă.

10

Art. 24 alineatul (5)

Art. 24 alineatul (5) se completează după cum urmează:

“Hotărârile adoptate de organele de conducere, contrare legii sau dispoziţiilor cuprinse in statut, pot fi atacate în justiţie de către oricare dintre membrii asociaţiei care au votat împotrivă şi au cerut sa se insereze aceasta în procesul verbal de şedintă, în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile legale in vigoare”.

Punerea în acord cu prevederile art.I pct. 15 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea O.G. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, care se referă la art. 23 alin. (2) din ordonanţă.

11

Art. 25 alineatul (2)

 litera (g)

Completarea Art. 25 alin. (2) lit. (g) :

Hotărăşte încetarea calitaţii de membru al filialei, pentru neachitarea cotizaţiei de membru timp de 2 ani consecutivi.

Asigurarea unei clarităţi mai bune a prevederilor alineatului.

12

Art. 26 alineatul (2)

Se modifică după cum urmează:

‘’Comitetul filialei se compune din cel mult 21 de membri si 2 membri supleanţi, preşedintele filialei primvicepreşedintele si vicepreşedinţii fiind membrii de drept ai comitetului’’.

Punerea în acord cu statutul ANCMRR si prevederile Conferinţei Naţionale din 18 noiembrie 2021.

13

Art. 27 alineatul (1)

Modificare

Biroul Permanent asigură conducerea curenta a filialei, întrunindu-se in şedintele ordinare lunare si in şedintele extraordinare, ori de cate ori este necesar, fiind compus din 11 membri, (inclusiv preşedintele, primvicepreşedintele si vicepreşedinţii) si 1-3 membri de subfiliale.

Punerea in acord cu statutul ANCMRR si prevederile Conferinţei Naţionale din 18 noiembrie 2021.

14

Art. 27 aliniatul (2)

 litera (n)

Completarea art. 27 alineatul (2) litera (n), după cum urmează :

Hotărăşte încetarea calităţii de membru al filialei, mai putin în situaţia neachitării cotizaţiei pentru timp de 2 ani consecutivi.

Asigurarea unei clarităţi mai bune a prevederilor prezentului alineat.

15

Art. 27 alineatul (2)

După litera (n) se introduc două litere noi « o » si « p » cu următorul conţinut :

‘’o’’ împuterniceşte persoana care să se ocupe de înscrierea modificărilor in Registrul Asociaţiilor si Fundaţiilor, aflat la grefa Judecatoriei Craiova.

‘’p’’  Împuterniceşte o persoana fizică pentru a comunica printr-o declaraţie pe propria răspundere, datele de identificare ale beneficiarului real in sensul reglementărilor din domeniul prevenirii spălării banilor si finanţării terorismului, conform prevederilor legale.

Punerea de acord a Statutului cu prevederile art.6 alineatul (2) din  OG 26/2000 si ale art. I punctele 22 si 26 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea O.G. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, care se referă la art. 33 alin. (1) si (2), respectiv art. 34 alineatul (2) din ordonanţă.

16

Art. 28 alineatul (3)

Daca preşedintele este absent sau nu-şi mai poate exercita atribuţiile, înlocuitorul său de drept va fi primvicepreşedintele sau un vicepreşedinte desemnat.

Se modifică după cum urmează:

(3) Dacă preşedintele este absent sau nu-şi mai poate exercita atribuţiile, înlocuitorul său de drept va fi primvicepreşedintele sau în lipsa acestuia un vicepreşedinte desemnat de preşedinte sau de Biroul Permanent.

Asigurarea evitării ambiguitaţii pe care le-ar genera formularea iniţială.

17

Art.29

Se introduce următorul alineat, după cum urmează:

  a) Subfiliala se constituie din cel

puţin 2 membri, are organe de conducere proprii si funcţionează conform prezentului statut, fără personalitate juridica, într-o altă localitate decât municipiul reşedintă de judeţ.

       b) Adunarea Generală a subfilialei ….

Punerea de acord a Statutului cu prevederile art. I punctul 9 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea O.G. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, care se referă la art. 13 alin. (2) din ordonanţă.

18

Art. 30 alineatul (1)

Biroul subfilialei este organul de conducere între adunarile generale si se compune din cel mult 9 membri (inclusiv preşedintele).

Subfilialele cu efective de până la 20 de membri, vor alege doar preşedintele.

Modificarea art. 30 alineatul (1) după cum urmează :

(1) Biroul subfilialei este organul de conducere între adunările generale si se compune din cel mult 5 membri (inclusiv preşedintele). Subfilialele cu efective de pana la 20 de membri vor alege numai preşedintele.

Continuarea reducerii numărului de membri ai organelor de conducere si la nivel teritorial.

19

Art. 31 alineatul (3)

Daca preşedintele subfilialei este absent sau nu-şi mai poate exercita atribuţiile, înlocuitorul sau legal va fi vicepreşedintele sau un membru desemnat de Birou.

Completarea art. 31 alineatul (3) după cum urmează :

Daca preşedintele subfilialei este

absent sau nu-şi mai poate exercita atribuţiile, înlocuitorul său de drept va fi vicepreşedintele sau în lipsa acestuia, un membru desemnat de preşedinte sau respectiv de Birou.

Asigurarea evitării ambiguităţilor pe care le-ar putea cauza formularea iniţială.

20

Art. 32 alineatul (1)

Pentru alegerea in funcţiile de conducere la toate nivelurile … să aiba o vechime de cel puţin  2 ani ca membru al asociaţiei.

Reformularea art. 32 alineatul (1)

Pentru alegerea in funcţiile de conducere

la toate nivelurile … si sa aibă calitatea de membru al filialei în ultimii doi ani consecutivi.

Acoperirea tuturor situaţiilor care pot apărea.

21

Art. 41 alineatul (1)

Comisia de Cenzori este compusă din 3 membri.

Comisia îsi alege prin vot deschis un preşedinte.

Modificarea art. 41 (1) după cum urmează:

Comisia de Cenzori de la

filială/subfilială este compusă din 3 membri.

Comisia îsi alege prin vot deschis un

preşedinte. Dacă numărul membrilor asociaţiei este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. În cazul în care filiala/subfiliala nu are obligaţia numirii unui cenzor, fiecare din membrii asociaţiei care nu este membru al comitetului/biroului, poate exercita dreptul de control.

Pentru filiala/subfiliala cu mai mult de

100 de membri înscrişi, controlul financiar se exercită de catre Comisia de Cenzori.

Punerea de acord a Statutului cu prevederile art. I punctul 18 din Legea 276/27.11.2020 pentru modificarea si completarea O.G. 26/2000 cu privire la asociaţii si fundaţii, care se referă la art. 27 alin. (1), (2), (3) si art. 27^1  alin. (1) si (2) din ordonanţă.

22

Art. 50 alineatul (2)

Alineat nou (2) după cum urmează :

Revista rezerva Oştirii Doljene se va

distribui contra cost/gratuit membrilor filialei si factorilor de decizie de la nivel central (fizic şi in format electronic) şi local, reprezentanţilor mass-media, unitaţilor militare, după cum stabileşte Biroul Permanent al filialei.

Punerea de acord a Statutului cu situaţia creată prin aplicarea Ordinului Ministrului Apărării Naţionale nr. M 161/2018

ART. 3    SE  APROBĂ      modificarea   componenței   Comitetului   Filialei 

Județului   Dolj  ,,Mihai Viteazul”  Craiova;

a)      Președintele  Filialei  Județului Dolj ,,Mihai Viteazul”  Craiova 

                                   gl.mr.prof.univ.dr. (rtg.)  PÂLȘOIU ION,

b)      Comitetului  Filialei  Județului  Dolj  ,,Mihai Viteazul”  Craiova;

-         Gl.mr.prof.univ.dr. (rtg.)  PÂLȘOIU ION  -  președinte

-         Gl.bg. (rtg.)   BĂLUȚĂ DUMITRU  -  membru

-         Gl.bg. (r)   DUICAN DORIN   -  membru

-         Col. (rtg.)  COJOCARU ȘTEFAN   -  membru

-         Col.dr.(rtg.)  CHEIȚĂ ION  -  membru

-         Col. (rtg.)  ENE CONSTANTIN   -  membru

-         Col. (rtg.)  FLORESCU MARINEL  -  membru

-         Col. (rtg.)  MURĂREȚU ION  -  membru

-         Col. (rtg.)  MOGOȘ ION  -  membru

-         Col. (rtg.)  PÂRVU PETRE  -  membru

-         Col. (rtg.)  SCRĂDEANU EMIL  -  membru

-         Col. (rtg.)  ȚINC ALEXANDRU  -  membru

-         C-dor. (rtg.)  STAICU NICOLAE  -  membru

-         Lt.col. (rtg.)  PUIU NICOLAE  -  membru

-         Lt.col. (rtg.)  POPA MARIAN   -  membru

-         Mr. (r)   BĂRBUCEANU VERGICĂ   -  membru

-         Mr.(r)   PÂRVU NUȚA   -  membru

-         Mr. (r)  IONESCU MIRCEA   -  membru                                  

-         Slt. (r)  MUNTEANU JAN  -  membru

-         Col. (rtg.)  MIHAI ION  -  membru

-         Col.(rtg.)  ION NICOLAE -  membru

-         Col. (rtg.)  SPĂTARU MARIN  -  membru supleant

-         Plt.adj.pr.(rtg.)  OLARU GHEORGHE   -  membru supleant

c)     Biroul Permanent al Filialei  Județului Dolj ,,Mihai Viteazul” Craiova:

-         Gl.mr.(rtg.)  PÂLȘOIU ION  -  Președinte

-         Gl.bg.(rtg.)  BĂLUȚĂ DUMITRU  -  Primvicepreședinte,

-         Col.(rtg.)  COJOCARU DUMITRU  -  Vicepreședinte,

-         Col.(rtg.)  PÂRVU PETRE  -  Vicepreședinte,

-         Col.(rtg.)  CHEIȚĂ NICOLAE  -  membru,

-         Col.(rtg.)  FLORESCU MARINEL  - membru,

-         Col.(rtg.)  SCRĂDEANU EMIL  -  contabil, 

-         Mr.(rtg.)  BĂRBUCEANU VERGICĂ  - membru, 

-         Mr.(r.)  PÎRVU NUȚA  -  secretar, 

-         Slt.(rtg.)  MUNTEANU JAN  - membru,

-         Col. (rtg.)  MIHAI ION   -  membru,                                            

              Art. 4     Împuternicește  să reprezinte  interesele  filialei  la  Judecătoria  Craiova, în  vederea completării  și  modificării    Statutului  A.N.C.M.R.R.   Filiala Județului  Dolj ,,Mihai Viteazul” Craiova,  ediția  2021,  cu  prevederile  art. 1 punct 18  din  Legea  276/27.11.2020  pentru  modificarea  și  completarea  O.G.26/2000  cu  privire  la  asociații  și  fundații,  a  noii  componențe  a  organelor  de conducere  a  filialei,  pe  domnul  av. Popa Marian.

       Adunarea  Generală  constată    problemele  abordate,  aprecierile  şi recoman-dările  făcute  au  la  bază  prevederile  Statutului  Filialei  Județului  Dolj ,,Mihai  Viteazul  Craiova,  prezintă  importanţă  şi  pot  constitui  repere  şi  direcţii  de  acţiune  pentru  organele  de  conducere  cât  şi  pentru  fiecare  membru  al  filialei.

 

 

               

                 Preşedinte,                                                                   Secretar,

    Gl.mr.prof.univ.dr.(rtg.)                                                    Mr.(r)

               ION  PÂLȘOIU                                                               PÎRVU NUŢA

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu